In Canada is in de afgelopen tijd meerdere malen gebruik gemaakt van drones bij onderzoek naar verkeersongevallen. Van bovenaf zijn diverse factoren namelijk vaak vele malen beter te bekijken dan vanaf de grond.

Van groot belang

De Canadese politie kwam begin vorig jaar op het idee om drones in te zetten bij het onderzoek naar verkeersongevallen. Een half jaar later kreeg zij toestemming van Transport Canada en sindsdien is de drone al een aantal keer van groot belang geweest in de onderzoeken.

In kaart brengen

Uiteraard wordt de drone niet voor elke kleine botsing ingezet, tot op heden is zo'n 15 keer gebruik gemaakt van de bird eye view door middel van een drone. Vanuit de lucht heeft de politie veel beter zicht op onder andere bandensporen, afstanden en zichtlijnen. Hierdoor kunnen deze factoren veel beter in kaart worden gebracht en dat vergemakkelijkt en verduidelijkt het onderzoeken aanzienlijk. Aan de hand van de luchtfoto's kan de situatie worden gereconstrueerd en het bewijsmateriaal kan van groot belang zijn voor een effectieve getuigenis in een rechtzaak. [embed]

2fAek[/embed]

Aan boord

Wanneer de drone de lucht in gaat is deze voorzien van een op afstand bestuurbare camera, gps systeem, infrarood camera, zoeklicht en een flight data recorder. Het onbemande vliegtuigje heeft naast een bestuurder vanaf de grond ook altijd iemand die de vlucht observeert en het geheel waarneemt.

Toekomst

Tot op heden heeft de drone in aanvulling op het politieonderzoek tot goede resultaten geleid, wat er waarschijnlijk voor zal zorgen dat deze toepassing van de drone nog vaak zal worden gebruikt. ongevalongeval

0 Reacties

    Plaats een reactie