Op internet wemelt het van de rumoeren dat DJI van plan is een nieuw model quadcopter te onthullen. Geen nieuwe Phantom, geen Inspire 2, maar een totale nieuwe serie drones. Het eerste - en uitgelekte - model draagt schijnbaar de naam 'DJI Matrix 100'. De nieuwe quadcopter is niet specifiek gericht op luchtfotografie, maar de Matrix 100 is een platform dat ontworpen is om inzetbaar te zijn voor talloze toepassingen. De toepassing van de quadcopter kan de gebruiker geheel naar eigen wens inrichten. Denk hierbij aan luchtfotografie, agrarische toepassingen, reddingsacties, inspecties, enzovoort. Het platform is uit te breiden met een extra snelle computer, camera's, sensoren en meer.

Frame

Om de Matrix 100 zo licht en tegelijkertijd sterk mogelijk te maken is de quadcopter gemaakt van koolstofvezel (carbon fiber). De armen zijn voorzien van een nieuw trillingsdemping materiaal dat feedback elimineert van de motoren, waardoor alles op het vaartuig stabiel en trillingsvrij is.

Accu

De quadcopter zal gevoed worden door een zogenaamde 'smart battery', dezelfde type accu die ook gebruikt wordt in DJI's Inspire 1. Per volle accu vliegt de Matrix 100 zo'n 20 minuten, maar aangezien de quadcopter plaats heeft voor twee accu's kun je maar liefst 40 minuten vliegen. Dit maakt de quadcopter geschikt voor langere afstanden te vliegen. In het geval van transport van goederen zal extra gewicht natuurlijk resulteren in een korte vliegduur.

Remote Control

De afstandsbediening zal waarschijnlijk een groot deel van dezelfde elektronica als de Inspire 1 afstandsbediening bevatten, waaronder Lightbridge, geïntegreerde GPS, 2 KM range en DJI Pilot app ondersteuning. dji-matrix-100-drone-quadcopter--packaging-verpakkingdji-matrix-100-drone-quadcopter--packaging-verpakking

Prijzen

Aangezien het gaat om uitgelekte informatie, zijn er geen prijzen bekend van de Matrix 100. Toch had een webshop - UAV Outlet - het apparaat al even op in haar webshop staan voor een prijs van 3.000 dollar. Toch lijkt het aannemelijk - zeker na uitbreiding van extra sensoren en accessoires - dat de drone eerder meer dan 5.000 dollar danwel euro gaat kosten. dji-matrix-100-guidance-systeemdji-matrix-100-guidance-systeem

Guidance

Naast een nieuwe quadcopter uit een totaal nieuwe serie is er meer uitgelekt uit het DJI kamp. Zo zijn er geruchten dat DJI werkt aan een revolutionaire sensor kit, genaamd 'Guidance'. DJI Guidance is een serie van positionering-sensoren waarmee een drone automatisch obstakels kan vermijden. Op de bovenstaande - uitgelekte - foto, lijkt het te gaan om 5 ultrasone sensoren en 10 camera's waardoor het systeem met een 360 graden gezichtsveld om zich heen kan kijken.

Functies

Een aantal gelekte functies voor de Guidance systeem:

  • Guidance zal voortdurend de nabije omgeving afspeuren om eventuele obstakels of obstructies in real time te vermijden. Guidance kan volledige controle over de drone nemen om obstakels te vermijden
  • Met behulp van stereoscopische beeldverwerkingsalgoritmen, zal het Guidance-systeem 3D-positie-informatie verstrekken over bijna elk terrein bij elke snelheid.
  • De Guidance positioning systeem zal in staat zijn te werken tot een hoogte van maximaal 20 meter, maar andere functies, zoals het ontwijken van obstakels zou nog steeds werken op nog grotere hoogten.
  • Guidance zal volledig compatibel zijn met de DJI SDK.
  • Met behulp van USB en UART, is het mogelijk om gegevens zoals snelheid, obstakel afstanden, grijs-schaal beelden, IMU info, ultrasone afstanden en diepte beelden exporteren.

0 Reacties

    Plaats een reactie