Drones én incidenten, het hoort er helaas bij. Incidenten vanwege roekeloos gebruik horen echter aangepakt te worden. Afgelopen dinsdag stortte een drone met hoge vaart ter aarde, en raakte daarbij bijna skiër Marcel Hirscher tijdens de wereldbekerslalom. De internationale skifederatie heeft nu besloten om het gebruik van drones bij dergelijke wedstrijden volledig te verbieden. FIS-wedstrijdleider geeft aan erg geschrokken te zijn van het incident en dat onder zijn leiding drones nooit meer gebruikt worden.

Het incident

Na het incident dat dinsdag plaatsvond heeft de internationale skifederatie actie ondernomen. De favoriet voor de wereldbekerslalom werd namelijk op een haar na geraakt door een neerstortende drone. Het incident had vreselijk af kunnen lopen; Marcel Hirscher had dan wel een helm op, maar gezien de uiteenspatting van de drone kwam hij toch met een aardige vaart naar beneden.

Verantwoordelijkheid

De organisatie die verantwoordelijk was voor de drone heeft aangegeven dat ze extreem blij zijn dat er niemand gewond is geraakt. "Dit incident nemen we zeer serieus", aldus de organisatie. Op dit moment wordt er een onderzoek gedaan naar hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Marcel Hirscher

Markus Waldner, FIS-wedstrijdleider, geeft aan erg boos te zijn. ''Marcel Hirscher heeft heel veel geluk gehad dat hij niet gewond is geraakt''. Hirscher reageerde zelf heel nuchter over het incident, totdat hij de beelden zag. ''Wat een schande. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren'', aldus Hirscher. marcel-hirscher-drone-crashmarcel-hirscher-drone-crash

Verbieden

De internationale skifederatie heeft besloten om per direct het gebruik van drones te verbieden. De FIS had wel goedkeuring gegeven voor het gebruik van drones bij de wedstrijd, maar de drone piloot heeft zich niet aan de regels gehouden. "Hij zou niet recht boven de piste vliegen, maar bij de tweede manche kwam hij steeds dichter bij de skiërs", aldus de FIS-wedstrijdleider. Waldner geeft aan dat zolang hij verantwoordelijk is voor de veiligheid, er geen drones meer gebruikt worden.

1 Reacties

  1. Michael

    Laatste alinea, quote. "De piloot heeft zicht niet aan de regels gehouden.." Dat is nou heel het eieren eten steeds. Drones kunnen zulke vette beelden maken bij dit soort evenementen, maar door dit incident kunnen we dat wel vergeten.

Plaats een reactie