Vorig jaar oktober kwam het nieuws naar buiten dat ook Walmart drones wil inzetten voor bezorging van bestellingen. Deze week werd duidelijk dat de bekende Amerikaanse retailer wellicht de onbemande vliegtuigjes eerder gaat inzetten: niet voor bezorging, maar in haar goederenopslagcentra.

Drone

De New York Times was aanwezig bij een demonstratie waarin Walmart liet zien hoe drones werden gebruikt voor voorraad management. Een drone werd ingezet in een gangpad en scande alle aanwezige producten van boven naar beneden in het gangpad.

Walmart hoopt dat binnen een jaar drones in haar distributiecentra vliegen

Efficiency

Shekar Natarajan, vice-president van de afdeling Last mile and emerging science binnen het concern, vertelde dat de vliegende machines ongeveer in een dag in kaart kunnen brengen waar werknemers een maand over doen.

Walmart hoopt dat binnen een jaar drones in haar distributiecentra vliegen

Scannen

Op dit moment worden pallets handmatig gescand door magazijnmedewerkers van Walmart. De drone scant de palletstellingen verticaal, waardoor de overige werkzaamheden in het magazijn weinig hinder ondervinden van de aanwezigheid van de drone.

Walmart hoopt dat binnen een jaar drones in haar distributiecentra vliegen

Werkgelegenheid

Het gebruik van deze nieuwe technologie kan ertoe leiden dat er minder arbeidsplaatsen nodig zijn in de distributiecentra van Walmart. Natarajan benadrukte dat binnen de Walmart distributiecentra niemand bang hoeft te zijn om zijn of haar baan te verliezen, want in zo'n geval worden deze werknemers op andere posities binnen het bedrijf geplaatst.

0 Reacties

    Plaats een reactie