De vogelgriep heerst en er worden steeds meer dode vogels gevonden. Daarom is Rijkswaterstaat een zoektocht naar dode vogels begonnen en daarbij gebruiken zij een drone van Defensie.

Vogelgriep

Inmiddels zijn er al 3000 dode vogels gevonden in de Gouwzee tussen Waterland en Marken en de Wolderwijd bij Zeewolde. Bij een aantal dode watervogels uit deze gebieden werd eerder al de vogelgriep vastgesteld. Rijkswaterstaat zoekt nu naar dode dieren in het water.

Drone

Om inzicht te krijgen op de omvang en verspreidingsgraad van de vogelgriep in het gebied zet Rijkswaterstaat samen met Defensie drones in. Met een drone krijgt Rijkswaterstaat meer overzicht dan met de helikopter. De drone steeg op vanaf de militaire vliegbasis in Deelen en werd vanuit daar ook bestuurd.

Boot

Ook varen er boten van Rijkswaterstaat rond op het Veluwemeer. Op de boten zitten mensen met speciale pakken die zoeken naar dode vogels. De vogels worden uit het water gehaald en in speciale tonnen gestopt. De vogels worden later vernietigd. Niet alle gevonden vogels worden onderzocht op de vogelgriep.

Rijkswaterstaat zoekt met drone naar dode vogels

0 Reacties

    Plaats een reactie