De uitreiking van de Drone van het Jaar 2018 award komt steeds dichterbij. Daarom zetten wij deze maand elke week een van de genomineerde drones in de spotlight. Deze keer staat de Parrot Bebop 2 Power centraal.

Drone van het Jaar 2018 nominatie

De Parrot Bebop 2 Power is één van de populairste drones van het jaar en in de running voor de titel Drone van het Jaar 2018. Deze drone wordt zeer compleet geleverd met een extra batterij, controller en speciale bril waarmee je meteen in First Person View (FPV) kunt vliegen. Met een 14MP camera, die video opneemt in 1080p resolutie, kun je de avonturen die je beleefd hebt vervolgens thuis rustig terug kijken.

Design

Met zijn robuuste, matzwarte design straalt de Parrot Bebop 2 Power direct kracht en betrouwbaarheid uit. Bijzonder is dat deze drone bestaat uit twee delen. De bovenste helft is voor de accu en de camera en de onderste helft bevat de motor en aanverwante onderdelen. Tussen deze helften bevind zich schokabsorberend materiaal en dat zorgt ervoor dat deze drone zeer stabiel vliegt en filmt. Dankzij het aerodynamische ontwerp kun je vervolgens ook aardig wat snelheid maken.

X-factor: FPV ready

De Parrot Bebob 2 Power is verkrijgbaar als FPV pack en Parrot zet hier met deze drone dan ook vol op in. FPV staat voor First Person View. Met de bijgeleverde FPV-bril kijk je letterlijk door de 'ogen' van de drone, wat een hele bijzondere ervaring is. Met de Parrot Skycontroller in je handen en de FPV-bril op waan je jezelf in een real-life videogame. Hierbij komen de krachtige motor en stabiele beeldkwaliteit goed van pas en de bijgeleverde Skycontroller heeft een bereik van maar liefst 2 kilometer. Met de Bebop 2 Power zoef je dus moeiteloos, stabiel en snel door een uitgestrekt landschap naar keuze.

Drone van het Jaar 2018 nominatie: Parrot Bebop 2 Power

Camera

De Parrot Bebop 2 Power kan dat landschap vervolgens mooi in beeld brengen met zijn 14MP camera. Hiermee maak je scherpe foto's in een nette resolutie van maximaal 4096 x 3072 pixels. Door het slimme design krijg je al zeer stabiel beeld, maar daar komt ook nog een softwarematige stabilisatie bovenop voor de finishing touch.

Video

Met een videocamera van 1080p die filmt met 30 frames per seconde is de Parrot Bebop 2 Power ook uitermate geschikt om mooie luchtopnames mee te maken. In combinatie met de First Person View waan je jezelf een echte vliegende (stunt)cameraman. Fijn is dat de Bebop 2 Power een ingebouwd geheugen heeft van 8 GB, dus als je een keer je geheugenkaartje vergeet ben je alsnog ready to fly met deze krachtige quadcopter.

Extra's

De Parrot 2 Bebop Power komt standaard met een paar leuke extra functies die geïntegreerd zijn in de de FreeFlight smartphone applicatie van Parrot. Met de handige Touch to Fly functie tik je een plek op het beeld van je smartphone aan en de drone vliegt hier vervolgens naartoe. Follow Me zorgt er dan juist weer voor dat de quadcopter zijn ogen niet meer van jou af kan houden en volgt je overal mee naartoe. Gaaf als je bijvoorbeeld een fietstocht wil filmen door de bergen: zo heb je altijd je persoonlijke cameraman bij de hand. Ten slotte is de Bebop 2 Power ook nog uitgerust met een aantal 'Autopilot' opties, waarmee je snel en moeiteloos toffe beelden maakt die het altijd goed doen op social media.

Reviews

De Parrot Bebop 2 Power is gereviewed door diverse sites waaronder

Specificaties

  • Beeldkwaliteit: 1080p bij 30 frames per seconde
  • Maximale vliegtijd: 30 minuten (per accu)
  • Duur opladen batterij: +/- 1 uur
  • Maximale snelheid: 64 km/h
  • Gewicht: 525 gram
  • Intern geheugen: 8 GB

Drone van het Jaar 2018 verkiezing

Naast de Bebop 2 Power zijn ook de DJI Mavic Air, Ryze Tech Tello en de DJI Spark genomineerd. Welke van deze drones is jouw favoriet? Breng nu je stem uit op de website van Drone van het Jaar!

Parrot Bebop 2 Power video's

Bekijk hieronder een aantal video's gemaakt met de Parrot Bebop 2 Power, waaronder een video die de verschillende 'Autopilot' standen goed laat zien.


0 Reacties

    Plaats een reactie