Droneracen is nog altijd een populaire sport, ook in Nederland. DJI speelt nu in op deze populariteit met hun nieuwe Digital FPV system. Hiermee wil DJI de concurrentie aangaan met populaire merken zoals FatShark.

DJI Digital FPV system

DJI onthulde recent hun nieuwste speeltjes voor droneracers in spé: het DJI Digital FPV system. Met dit systeem wil DJI de concurentie aan gaan met merken zoals FatShark om de harten van droneracers te veroveren. Het bestaat uit een racebril, camera, luchtunit en afstandsbediening. Met name de scherpe HD beelden en lage latency maken daarbij indruk.

DJI FPV Goggles

De nieuwste FPV-racebril van DJI is veel kleiner en lichter dan zijn voorgangers. De populaire FatShark-brillen blijven kleiner, maar DJI komt hiermee wel eindelijk in de buurt. Met 720p HD videobeelden en een beeldverversing van 120 frames per seconde is de bril uitermate geschikt voor droneracing. Daarnaast beloofd DJI een lage latency van slechts 28 milliseconden

DJI introduceert nieuw Digital FPV-pakket voor droneracing

DJI FPV-camera

De DJI FPV-camera heeft een 150-graden ultra-groothoeklens en neemt video op in 1080p met 60 fps óf 720p met 120 fps. De camera is voorzien van een 1/3.2″ CMOS sensor. De camera en behuizing zijn erg klein en kunnen eenvoudig worden gemonteerd op kleinere drones.

Modi

DJI biedt met de camera drie verschillende modi. De Racemodus geeft kleuren extra verzadiging zodat obstakels echt uit de achtergrond springen. LED-modus verhoogt ook de verzadiging, maar voegt daarnaast ruiscontrole toe zodat piloten hun drones in donkere omgevingen kunnen besturen. Ten slotte is er nog de Standaardmodus. Deze richt zicht op het verminderen van kleurverlies en het behouden van details.

DJI FPV Air Unit en Remote

De DJI FPV-luchtunit is op de drone gemonteerd en kan tegelijkertijd input ontvangen van de DJI Remote en zorgt voor HD-videofeedback met lage latency naar de DJI FPV-bril. De DJI Remote is een controller speciaal gemaakt voor FPV-racen en doet qua uiterlijk denken aan de controllers van de DJI Phantom en Inspire-drones. Deze gebruikt een 5,8 GHz frequentiekanaal om te communiceren met de DJI FPV-luchtunit.

Prijs en release

Het DJI FPV-systeem is vanaf nu te koop en beschikbaar in de DJI Store. De FPV Air Unit inclusief camera kost 189 euro, de DJI FPV Goggles 579 euro en de DJI FPV Remote Controller is verkrijgbaar voor 329 euro. Daarnaast is er ook een bundel te koop met al deze onderdelen, voor 999 euro.

Bron: DJI

2 Reacties

  1. Klaas

    Ziet er tof uit!

  2. Mark van der Linden

    DJI luidt een revolutie in op FPV-gebied!

Plaats een reactie