Wat krijg je als je 20 drones voorziet van ruim 16.000 LED lampjes? En wat als je ze daarna op een schitterende lokatie laat "dansen" op intrigerende muziek? In Japan gingen ze de uitdaging aan en het resultaat is prachtig!

Sky Magic

Het Japanse bedrijf MicroAd maakt speciale drones, voorzien van een honderden LED lampjes die afzonderlijk van elkaar kunnen oplichten. Deze drones, door de fabrikant "Sky Magic" genoemd, maken het mogelijk om prachtige lichtshows in de lucht te verzorgen.

Adembenemende drone-lichtshow bij Mount Fuji in Japan

Tsuyoshi Takashiro

Creative director Tsuyoshi Takashiro kwam met het plan om een grote lichtshow te organiseren. Hij programmeerde 20 Sky Magic drones en liet ze na zonsondergang "optreden" aan de voet van de berg Fuji. De choreografie werd afgestemd op een muziekstuk dat werd gespeeld op Japanse shamisen, een oeroud Japans instrument.

Adembenemende drone-lichtshow bij Mount Fuji in Japan

Dansende drones

Eerder berichtten we al over de drone-goochelaar Marco Tempest die een indrukwekkende show opvoerde met behulp van 24 drones (en een flink team programmeurs). Eind 2015 liet de Nederlandse choreograaf David Middendorp zien dat het ook mogelijk is om mensen samen met drones te laten dansen. Zijn voorstelling "Blue Technology" was te zien in 40 theaters door heel Nederland.

0 Reacties

    Plaats een reactie